Patroonsdag 2012

Patroonsdag 2012

22 april 2012 – Sint-Jorisdag

Op zondag 22 april vierde het Sint-Jorisgilde het feest van haar patroonheilige met een teerdag.
Deze, helaas grijze, dag begon met een eucharistieviering in de parochiekerk, voorgegaan door gildeheer pastoor David van Dijk.
Na de dienst en een korte optocht door het dorp wachtte in het gildehuis Ons ´tussen´Doel de koffie met appeltaart. De voormiddag kende hoogtepunten met een voordracht van Koning Tonny van Erp en met het aanbieden van zijn zilveren schouderschild door Commandant Peter van Dijk.
Na de lunch werd door de volwassenen geschoten met de kruisboog op de wip om de titel ´Dagkoning´ en door de jeugd met de luchtbuks om de titel ´Dagprins(es)´. Dit schieten moest tussen de buien door, want ook het weer kende zijn hoogte-(diepte-?)punten. Ten slotte werd er, onder grote belangstelling, afgekampt door Rens van Orsouw (titelverdediger), Gerard Gerrits en Jos Coppens.
Jos Coppens won de titel  en het zilveren schildje van ´Dagkoning´ en Florence van der Dussen werd weer Dagprins(es).
Ook de winnaars van de diverse interne competities werden bekend gemaakt.
Winnaar kruisboogschieten werd Gerard Gerrits en winnaar geweerschieten werd Jan van der Heijden. Zij mochten de Antoon Romme wisseltrofee in ontvangst nemen.
Winnaar jeu de boules competitie werd Adriaan van Zandvoort en winnaar van het wisselschildje voor de ´gemiddelde schutter kruisboog´ werd Ben Vissers.
Na dit alles was er een heerlijk stampottenbuffet om de dag af te sluiten.