Lid worden

Lid worden

Gezocht: Gildeleden m/v

Houdt u van traditie én gezelligheid?

Wellicht is het gilde iets voor u.

 

Wij zijn het Sint-Jorisgilde Geffen. Een groep mannen en vrouwen die traditie in ere houden. Maar we houden ook van gezelligheid. Daarnaast zijn we vaak sportief bezig, want bij ons kun je vendelen, geweerschieten, kruisboogschieten en jeu de boulen. Als binnenactiviteiten kun je darten, sjoelen, handboog- en lasergeweerschieten. Ook kun je bij ons muzikaal bezig zijn op de gildetrom en de bazuin. Wanneer nodig, krijg je gratis les in alle disciplines.

 

Wat wetenswaardigheden op een rijtje.

  • Mannen en vrouwen uit Geffen en omstreken zijn welkom, mits er in hun eigen dorp of stad niet ook een gilde is. Dames die in hun eigen plaats niet bij een gilde kunnen omdat vrouwen niet zijn toegestaan, zijn ook welkom.
  • Leeftijd speelt geen rol. Van 0 – 100 jaar is welkom.
  • Jeugd tot 18 jaar is gratis lid, ook de kleding is voor hen gratis.
  • Ben je 18 Jaar of ouder, dan ben je maximaal drie jaar gratis aspirant-lid, daarna moet je beslissen of je geïnstalleerd wilt worden als volwaardig gildelid. Als aspirant-lid draag je nog geen gildekleding.
  • Van gildeleden wordt verwacht dat ze zoveel als mogelijk aanwezig zijn bij twee kringdagen per jaar en twee teerdagen per jaar te weten Koningschieten en Sint-Jorisdag.
  • Als gildelid mag je mee doen aan kringwedstrijden en op kringdagen aan alle wedstrijden.
    Winnen is een zilveren schildje.

Het Sint-Jorisgilde bestaat uit ca. 25 leden en is gehuisvest in een mooi nieuw gildehuis aan de Weverstraat. Daar kunnen alle activiteiten plaatsvinden op donderdagavond vanaf 20.00 uur en op zondagochtend vanaf 10.30 uur.

Het gilde is aangesloten bij de Noordbrabantse Federatie van Schuttersgilden. De Brabantse gilden zijn opgenomen op denationale lijst van Immaterieel Cultureel Erfgoed.

Spreekt bovenstaande u aan?        Wilt u meer weten over het Sint-Jorisgilde Geffen?
Neem contact op met de Deken Schrijver Huub Lamers, telefoon 06 13570578, e-mail gildegeffen@gmail.com.

Natuurlijk kun je ook gewoon eens binnen lopen.