Landjonker 2014

Landjonker 2014

Landjonkerdag Sint-Jorisgilde 2014

Het is een mooie dag, zondag 5 oktober, met slechts een spatje regen. Een uitstekende dag om te gaan jeu de boulen; inzet is de Landjonkertitel en Huub Lamers, de huidige Landjonker, gaat deze titel verdedigen.
Om 10.30 uur worden de kaarten getrokken om de eerste teams samen te stellen.
Onder leiding van leden van Jeu de Boules Club Geffen zullen vier wedstrijden van maximaal een half uur gespeeld worden met steeds andere teams van twee personen.
Er hebben 19 gildeleden ingeschreven, dus om een even aantal te krijgen, doet een lid van JBC mee.
Er wordt fel gestreden om de wedstrijden te winnen, maar ook veel gelachen.
Na twee wedstrijden is het tijd voor de lunch die bestaat uit de lekkere eigengemaakte erwtensoep van Gerard Gerrits en roggebrood met spek.
Om 13.45 uur zijn ook de laatste twee wedstrijden gespeeld en wordt in het gildehuis door de leden van JBC de uitslag berekend.
Helaas moet Huub zijn Landjonkerketting afgeven aan Hetty Verhoeven, die de titel van Landjonkvrouwe kreeg. Tweede is Peter van Dijk geworden en hij wordt Heerboer genoemd; derde en de titel van Pachter wordt nu gedragen door Piet van Erp.
Het Sint-Jorisgilde bedankt van harte de leden van JBC voor de leiding tijdens de wedstrijden en het gebruik van de jeu de boules banen.
Zij hebben er mede voor gezorgd dat het een geslaagde dag werd.