Landjonker 2011

Landjonker 2011

Ferrie Verhoeven
Landjonker Sint-Jorisgilde 2011

Zondag 6 november 2011, het weer is goed en iedereen heeft er zin in: Landjonkerdag.
Wie zal vandaag Cees van der Doelen onttronen?
Om 11.00 uur was iedereen aanwezig en vertrokken we met slaande trom en vliegend vaandel naar de jeu de boules-banen van Jeu de Boulesclub Geffen (JBG). Onder leiding van ervaren leden van JBG zou de strijd gestreden gaan worden.
Én we hadden een primeur: Marco Vissers, onze nieuwe tamboer, liep voor de eerste keer mee in de optocht en het ging heel goed!
Vóór de lunch waren twee wedstrijden in teams van twee gildeleden. Ook bij de jeugdleden werd op die manier gespeeld. Ieder lid kreeg een nummer en door steeds de nummers in samenstelling te wisselen, was de samenstelling van elk team ook steeds anders.
De lunch bestond uit de voortreffelijke erwtensoep van Gerard Gerrits en roggebrood met spek. Voor de jeugdleden was er ook tomatensoep en broodjes.
Tijdens de lunch werd er al hevig gespeculeerd over de eventuele winnaar.
Na de lunch werden nog twee wedstrijden gespeeld en uiteindelijk werd met de allerlaatste worp de winnaar (officieus) bekend. Dat het spannend was werd duidelijk, want letterlijk iedereen volgde vol spanning de uitkomst van deze wedstrijd.
In optocht gingen we terug naar het gildehuis, waar de jury de uitkomsten berekende en de winnaars zowel bij de volwassenen als de jeugd officieel bekend werden gemaakt.

  1. Landjonker: Ferrie Verhoeven    1.   Jonker: Roy Vissers
  2. Heerboer:    Bert Hoefnagel        2.               Joris Hoefnagel
  3. Pachter:       William Vissers       3.               Lorenzo van der Dussen

Roy kreeg als eerste de wisselbeker voor de jeugd uitgereikt. Daarna werd de landjonker-ketting door Oud-Landjonker Cees bij de nieuwe Landjonker omgehangen.
De Hoofdman dankte daarna namens alle gildeleden de jury van JBG voor hun fijne medewerking, Gerard voor de goedverzorgde lunch en iedereen voor de mooie dag.

Op de foto (rechts)van links naar rechts:
Bert Hoefnagel ,Ferrie Verhoeven ,Roy Vissers en William Vissers