Landjonker 2010

Landjonker 2010

Cees van der Doelen
Landjonker Sint-Jorisgilde 2010
Op zondag 7 november jl. hield het Sint-Jorisgilde haar jaarlijkse Landjonkerdag. Na een hele week grijs weer met veel regen zag het er in eerste instantie niet naar uit dat het droog zou blijven. Maar juist die ene zondag was het goed weer en dat kwam de sfeer zeker ten goede. Rond de klok van 10.30 uur werd er in optocht afgemarcheerd naar de jeu de boules banen van JBG, waar we gastvrij werden ontvangen en goed begeleid tijdens de wedstrijden. Na twee wedstrijden en veel plezier was het tijd voor de snert en het roggebrood met spek. Onze superkok Gerard Gerrits had een grote pan erwtensoep gemaakt en iedereen liet het zich goed smaken. De kou ging weer uit de botten en voor Gerard was er veel dank.
Na de middag begaf het gilde zich weer naar de banen om nog twee wedstrijden te spelen. Er werden nog wat pogingen tot omkoping gedaan om te winnen, maar daar werd door niemand op in gegaan. Zeker niet door Cees van der Doelen, onze beste jeu de bouler. Hij wist het zeker: hij ging winnen. En jawel, hij gíng winnen en werd voor de derde keer Landjonker van het Sint-Jorisgilde. ‘Sommige mensen willen alles’, werd er opgemerkt, want Cees is ook al gildekoning 2010/2011. Hij werd echter door iedereen van harte en oprecht gefeliciteerd, maar, werd er opgemerkt, twee zilveren kettingen dragen is misschien wat te veel. Daarom zal de nummer twee, Ferrie Verhoeven, in optochten de ketting dragen voor Cees.
De jeugdleden van het Sint-Jorisgilde had haar eigen wedstrijd voor de titel Jonker (jongen) of Jonkheid (meisje). Ook daar was de strijd spannen, maar werd uiteindelijk gewonnen door Lorenzo van der Dussen. Hij ging met de wisselbeker naar huis. Een goede tweede, en hij deed pas voor de eerste keer mee, werd Roy Vissers. Ook zij werden door allen van harte gefeliciteerd.
Om 17.00 uur werd een mooie, spannende en heel gezellige dag afgesloten met veel dank aan de leden van Jeu de Boulesclub Geffen. Dank voor het beschikbaar stellen van de banen, hun tijd en hun objectiviteit tijdens de wedstrijden.
10
1 2
3
4 5 6
7 8 9