BURGERKONING 2021

BURGERKONING 2021

Gezellig druk bij Burgerkoningschieten

 

Het was gezellig druk op zondag 18 juli jl. bij het Sint-Jorisgilde. Het jaarlijkse Burgerkoningschieten werd gehouden op haar eigen terrein aan de Weverstraat.
De opbrengst van inschrijving, barverkoop en, niet te vergeten, donaties was voor de stichting Rived.
Om 13.00 uur stelde het gilde zich op aan de Leiweg om vanaf daar de Burgerkoning van twee jaar geleden, Eddy van Lokven, op te halen. Daar werden het gilde allerhartelijks en heel gastvrij ontvangen met een drankje en lekkere hapjes. Terug naar de Gildekamer mocht Eddy met gildekeizer Piet meerijden. Daar werd hij met applaus ontvangen door een erehaagvormend gilde.
Helaas konden we de Burgerprins Stijn van Griensven niet op deze manier ontvangen. Hij was verhinderd wegens andere verplichtingen.
Om 15.00 uur werd met de wedstrijd begonnen en Eddy deed mee om zijn koningschap te verdedigen. En dat deed hij met verve, want er volgde een barrage waarin hij het moest opnemen tegen Gerrit van den Helm (3e), Perry van Erp (2e), JJ en Sharon Vester.
Eddy van Lokven werd voor de derde keer Burgerkoning en werd officieel door het gilde ingevendeld.
Helaas waren er geen inschrijvingen van jongeren, dus geen Burgerprins. Wellicht een volgend jaar, want ook voor jeugd van 12 t/m 15 jaar is het leuk om eens met een kruisboog te schieten.