BURGERKONING 2016

BURGERKONING 2016

Nieuwe burgerkoning en burgerprins bij het Sint-Jorisgilde Geffen

Op zondag 15 mei jl. is het jaarlijkse burgerkoningschieten bij het Sint-Jorisgilde Geffen gehouden.
Natuurlijk hebben we eerst de burgerkoning 2015, Willem van Nistelrooij, thuis opgehaald. Hij werd begeleidt door ’Ut Pompsmoesje’ in optocht naar het veld aan de Elzendreef bij molen Zeldenrust gebracht. Daar droeg hij de wisseltrofee over aan het gilde en kon de wedstrijd beginnen. De eerste pijlen werden afgeschoten door wethouder van Oss René Peters, Oud-burgerkoning Willem en gildekoning Piet van Erp. Dit alles begeleidt door onze speakers Antoon Romme en Harry Peters.
Helaas waren er dit jaar minder inschrijvingen, maar gelukkig meer sponsoren.
Het mooie bedrag van € 426,10 kon, in de vorm van een cheque, worden overhandigd aan de vrijwilligers Marijke Nieuwenhuis en Adriaan van Zandvoort van “De Ontmoeting”, het goede doel dat door een meerderheid van de leden voor 2016 was aangewezen.
Het was een spannende wedstrijd, onderbroken door goede en gezellige muziek van ’Ut Pompsmoesje’. Tenslotte hadden we zes mensen in de afkampronde.  Daar kwamen uiteindelijk drie winnaars uit waaraan we niet de traditionele attentie, een Geffens Neutje,  konden uitreiken, omdat zij te jong zijn. Burgerkoning 2016 is geworden: Daan van Erp, net 16 jaar jong. Als tweede eindigde Sam Schalks, derde werd Sam van Schaijk. Zij werden uitgenodigd om op donderdag 19 mei in het gildehuis hun  attentie te komen ophalen.
Het was een koude, maar gezellig middag, mede dankzij de warme belangstelling van de bezoekers en de geweldige muziek van ’Ut Pompsmoesje’. Allemaal nog hartelijk dank daarvoor.
Dit jaar zou voor het eerst  ook met lasergeweer voor de titel ‘burgerprins’ worden geschoten. Hiervoor was jeugd tot en met 15 jaar uitgenodigd. Door omstandigheden kon het helaas niet doorgaan. Daarom werden jongeren uitgenodigd om op donderdagavond 19 mei in het gildehuis aan het Dorpsplein alsnog te komen schieten.
Burgerprins 2016 is geworden: Bram van Erp, ook hij kreeg een attentie uitgereikt. Jazeker, hij is de broer van Daan. Hun opa is op dit moment gildekoning, het zit waarschijnlijk in de familie.
En nadat iedereen die dat wilde ook met het lasergeweer had geschoten, is ook dit gebeuren op een mooie manier afgesloten.