BURGERKONING 2015

BURGERKONING 2015

Nieuwe Burgerkoning 2015 Willem van Nistelrooij (17 jaar)
Het was gezellig de eerste pinksternamiddag bij molen de Zeldenrust die draaide en werd bemand door drie generaties molenaars: Gerrit Gerards, zoon Dave en kleinzoon Damian.tijdens het burgerkoningschieten.
Nadat de schietboom was gevrijd (vrij gegeven voor de echte schutters) door Jan Menkehorst, initiator van Geffen meets groot Oss, het prachtig geslaagde muzikale evenement, waarvoor het gilde al op voorhand de opbrengst van het burgerkoningschieten had toegezegd, en door onze gildeheer Pastoor van Dijk en tot slot door Bert Peters, tot dat moment de nog zittende Burgerkoning, kon het schieten beginnen.
Liefst 47 deelnemers bonden de strijd aan.
En waarom was het zo gezellig?
Dat kwam door het prachtige zomerweer, maar meer nog door tweemaal een gastoptreden van ‘Ut Pomp Smoesje’.
Deze groep van vijf, bestaande uit jeugdleden van de muziekgezelschappen UT Gu Vals, de POMPzwengels en Ut Goei SMOESJE.
Het kwintet bestaat uit Iva Heijmans, Arnoud van Erp, Sam van Schaijk, Jeroen van Erp (twee jaar terug Burgerkoning) en Willem van Nistelrooij, onze nieuwe Burgerkoning.
Zij spelen hartstikke leuke muziek en volgens mij heeft het gilde er een soort ‘eigen’ huisorkest  erbij.
Zeker ook omdat gildekoning Harry Peters een bazuin van het gilde liet aanrukken en gelijk vijf kandidaten uit het publiek selecteerde om de bazuin in de toekomst te bespelen.
Intussen had Ben Vissers alles al op onze website www.gildegeffen.nl en onze facebookpagina staan.
Terug naar het schieten.
Al snel in de middag bleek, dat de vrouwen dit jaar een bijrol gingen spelen. Ine Peters-Ruys, gastvrouw voor het gilde toen wij Bert kwamen ophalen, had duidelijk uitgesproken dat zij de titel zou overnemen.
Dat werd dus een echte domper.
Uiteindelijk stonden er alleen mannen in de laatste afkamp.
Rechtstreeks Frank van Griensven (de Post) die 6 uit 6 had geschoten en Willem van Nistelrooij die 5 uit 6 had geschoten.
Uit een groepje die 4 uit 6 hadden geschoten kwam Peter van Erp als derde afkamper naar voren.
Het eindresultaat werd 1e en Burgerkoning: Willem van Nistelrooij, 2e Frank van Griensven en 3e Peter van Erp. Na de prijsuitreiking en de vendelgroet werd deze middag, met een goed gevoel afgesloten.