BURGERKONING 2013

BURGERKONING 2013

BURGERKONINGSCHIETEN D.D. 19 MEI 2013

Sint Joris Gilde Geffen
Op de zonnige 1e Pinksterdag werd de zittende Burgerkoning Frank van Griensven opgehaald met de koets van Piet van de Wetering, getrokken door zijn prachtige zwarte hengst “d `n Brommert”.
Maar de trots en vreugde van Frank zou niet al te lang duren.
Nadat de schietboom was “gevrijd” door Beschermheer, burgemeester Roel Augusteijn, Gildeheer Pastoor van Dijk, Burgerkoning Frank en vanuit Heemkundegroep Vladerack Adriaan van Zandvoort, bleek er een zeer groot, nieuw talent onder de inschrijvers te zitten.
De 16 jarige Jeroen van Erp schoot in de 1e ronde meteen 6 van de 6 schoten raak met de kruisboog.  Ook in de afkamp met 5 personen wist Jeroen zeer knap Frank van Griensven (2e) en Ella van Orsouw (3e) achter zich te houden.
Het Gilde is bijzonder trots op de nieuw jeugdige Burgerkoning.
Dat beloofd wat voor de toekomst.
De opbrengst van deze middag gaat naar de Heemkundegroep voor de restauratie van het glas in lood raam uit de voormalige Aloysiusschool.

Jeroen van Erp
Sint Joris Gilde Geffen overhandigt opbrengst Burgerkoning schieten.

Donderdag 6 juni 2013 bood het Gilde, in een druk bezocht Gildehuis, de opbrengst van het Burgerkoning schieten van € 407,– aan, aan een grote delegatie van heemkundegroep Vladerack uit Geffen. Het aanwezige bestuur, Clasine van Venrooij en “haar” mannen, Adriaan van Zandvoort, Gerrit van de Helm en Frans Rovers toonden zich blij verrast met deze gift, die de uiteindelijke definitieve opdracht voor de restauratie van het glas in loodraam heel dichtbij bracht.  De enveloppe passeerde wel vele handen. Hoofdman Jan van der Heijden gaf hem door aan Koning Albert van Orsouw en die gunde de eer weer aan Jeroen van Erp, onze nieuw Burgerkoning.
Gerrit van de Helm nam hem in ontvangst en liet de inhoud ervan door Frans Rovers controleren, tijdens zijn dankwoord. Uiteindelijk was iedereen zeer tevreden en werd de bijeenkomst gesloten met een zomers pilsje.

Jeroen van Erp
Jeroen van Erp
Jeroen van Erp